Projekti

Celostna grafična podoba WB3C

Nova podoba za Western Balkans Cyber Capacity Center.

Ministrstvo za zunanje zadeve
Naročnik
Ministrstvo za zunanje zadeve
Področje delovanja
diplomacija, informacijska varnost
Leto
2024
Storitve

Analiza trga in okolja delovanja
Razvoj blagovne znamke
Arhitektura blagovne znamke
Celostna grafična podoba
Priročnik uporabe celostne grafične podobe

Naročnik

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije je naročilo celostno grafično podobo za WB3C – Western Balkans Cyber Capacity Center, novoustanovljeni center za informacijsko varnost na področju zahodnega Balkana. Center, ki so ga ustanovile vlade Republike Slovenije, Francije in Črne Gore, bo deloval na področjih digitalne kriminalitete, digitalne diplomacije, digitalne varnosti in izobraževanja.

Izziv

Pri snovanju grafične podobe smo se soočili z izzivom, kako vizualno izraziti širok spekter delovanja centra, ki zajema različna področja, od digitalne varnosti, digitalne kriminalitete, digitalne diplomacije do izobraževanja kadrov.

Pomembno je bilo, da logotip in grafična podoba odražata tehnološko naprednost, sodobnost in resnost. Prav tako smo morali upoštevati kulturno raznolikost in mednarodno naravo centra, ki sodeluje z več vladami in organizacijami.

Zasnova logotipa je morala biti sodobna in dinamična, hkrati pa dovolj preprosta za enostavno prepoznavnost in uporabo na različnih platformah, od tiskovin do digitalnih medijev.

Rešitev

Za dosego cilja smo izvedli celovit pristop, ki je vključeval analizo trga in okolja delovanja, razvoj blagovne znamke, arhitekturo blagovne znamke, celostno grafično podobo ter izdelavo priročnika za uporabo grafične podobe. Preučili smo druge centre, trende v informacijski varnosti in specifične potrebe zahodnega Balkana. Analiza nam je omogočila razumevanje, kako se WB3C lahko razlikuje in pozicionira kot vodilni center na svojem področju.

Razvili smo strukturo blagovne znamke, ki omogoča jasno in dosledno komuniciranje z različnimi ciljnimi skupinami, vključno z vladnimi institucijami, izobraževalnimi ustanovami in zasebnim sektorjem.

Na podlagi zgoraj navedenih analiz in strategij smo zasnovali sodoben, dinamičen logotip in celostno grafično podobo, ki odraža inovativnost in strokovnost WB3C. Grafična podoba vključuje barvno shemo, tipografijo in vizualne elemente, ki skupaj tvorijo prepoznavno identiteto. Izdelali smo tudi podroben priročnik, ki vsebuje smernice za pravilno uporabo logotipa in ostalih grafičnih elementov v različnih medijih in situacijah, s čimer smo zagotovili doslednost in prepoznavnost blagovne znamke WB3C.

Rezultati

Center WB3C je opremljen z grafično podobo, ki krepi njegovo prisotnost na mednarodnem prizorišču in mu pomaga pri vzpostavljanju močnih povezav z deležniki. Celostna grafična podoba prispeva k večji prepoznavnosti in zaupanju v center, kar je ključno za njegovo uspešno delovanje v regiji zahodnega Balkana in širše.

Z ustrezno analizo, strateškim pristopom in kreativnim oblikovanjem lahko ustvarimo učinkovite in trajne rešitve za naročnike v javnem sektorju.

Projekt v številkah
povečanje
prepoznavnosti blagovne znamke
modularna
zasnova gradnikov podobe
povečanje
kredibilnosti na področju delovanja

Oglejte si tudi

Celostna grafična podoba WB3C

Nova podoba za Western Balkans Cyber Capacity Center.

Knjiga nogometas FOTO3

Hej, Igram nogomet!

Oblikovanje in postavitev spominske knjige za prve nogometne korake.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor