Projekti

eDeska omogoča pregled nad sejami in dogodki v Državnem zboru RS

Hiter pregled nad tekočim dogajanjem v Državnem zboru je v pomoč tako poslancem kot obiskovalcem DZ.

eDeska
DZ e Deska 1 Hero Image
Naročnik
Državni zbor RS
Področje delovanja
Informacijske tehnologije
Leto
2016
Storitve

Razvoj uporabniške izkušnje
Načrtovanje poti uporabnikov
Oblikovanje grafičnih vmesnikov

Naročnik

Državni zbor je najvišji predstavniški in zakonodajni organ v Republiki Sloveniji. Njegova osnovna naloga je opravljanje zakonodajne funkcije oblasti, v okviru katere poslanci sprejemajo najpomembnejše pravne akte države.

Poleg te funkcije opravlja Državni zbor volilno in nadzorno funkcijo. Državni zbor je tudi nosilec drugih funkcij, ki jih opravljajo sodobni demokratični parlamenti: predstavlja družbene interese, rešuje interesne konflikte, sprejema Ustavo Republike Slovenije, sprejema in nadzira državni proračun in je ustvarjalec ter nosilec legitimnosti.

Izziv

eDeska je rešitev, ki je bila tehnično že vzpostavljena s strani ekipe informacijskega oddelka Državnega zbora in podjetja ZZI. Je rešitev, ki teče na TV-ekranih in je bila zasnovana za zagotavljanje pregleda nad sejami in dogodki v Državnem zboru Republike Slovenije.

Glavni izziv je bil ustvariti pregleden in uporabniku prijazen vmesnik, ki omogoča hitro in enostavno iskanje informacij o tekočih in prihajajočih sejah ter dogodkih. Naročnik je želel zagotoviti hitro in učinkovito uporabniško izkušnjo, ki bo omogočila poslancem in zaposlenim v Državnem zboru hiter dostop do ključnih informacij.

Rešitev

Skupaj s podjetjem ZZI in Informacijskim oddelkom Državnega zbora smo razvili tehnično delujočo rešitev eDeska. Pri načrtovanju vmesnika smo se osredotočili na pregledno prikazovanje več prihajajočih sej in dogodkov ter njihovih ur in lokacij.

Grafični vmesnik smo oblikovali z mislijo na intuitivnost in preprosto uporabo, saj aplikacija teče na TV-ekranih brez možnosti interakcij s strani uporabnikov. Uporabniki morajo informacije dobiti hitro in brez zapletenega iskanja.

Učinki
Povečana
preglednost podatkov
Več
sej in dogodkov na enem ekranu
Ure in lokacije
na enem vmesniku

Oglejte si tudi

Artes Web 1 Hero

Artes spletno mesto

Vodilni ponudnik informacijskih rešitev za analitiko, poročanje, obvladovanje in vzdrževanje tehničnih sistemov je prenovil spletne strani.

Sanolabor B2 C Store 1 Hero

Sanolabor spletna trgovina

Sanolabor na enem mestu ponuja izdelke za boljše počutje, od prehranskih dopolnil do medicinskih pripomočkov in osebne nege.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor