Projekti

Hej, Igram nogomet!

Oblikovanje in postavitev spominske knjige za prve nogometne korake.

Rumena rutica d. o. o.
Knjiga nogometas FOTO3
Naročnik
Rumena rutica d. o. o.
Področje delovanja
založništvo
Leto
2024
Storitve

Idejni koncept oblikovanja knjige
Izvedbeno oblikovanje in priprava za tisk

Naročnik

Podjetje Rumena rutica se specializira za izdajo otroških knjig, ki so namenjene spodbujanju izobraževanja in zabave za mlade bralce. Njihova zbirka vključuje priljubljene naslove, kot sta "Prvošolec," ki pomaga otrokom pri prehodu v šolsko življenje, in "Hej, igram nogomet," ki navdihuje mlade športnike z zgodbami o nogometnih dogodivščinah. Rumena rutica je predana ustvarjanju kakovostnih in privlačnih vsebin, ki otroke spodbujajo k branju, učenju in sanjanju.

Izziv

Naročnik je želel ustvariti knjigo, ki bi mlade bralce navdušila za šport, natančneje nogomet. Knjiga "Hej, igram nogomet!" je namenjena spodbujanju izobraževanja in zabave za mlade nogometaše, ki se prvič podajajo v svet nogometa. Cilj je bil oblikovati knjigo, ki bi bila vizualno privlačna, tematsko skladna z vsebino in omogočala personalizacijo, kjer lahko otroci beležijo svoje spomine, dosežke in dodajajo ilustracije.

Rešitev

Najprej smo pripravili idejni koncept oblikovanja knjige. Temeljito smo preučili temo in ciljno občinstvo, da bi razvili vizualno estetiko, ki se sklada s športnim duhom knjige. Koncept je vključeval živahne barve, dinamične postavitve in atraktivne ilustracije Jureta Kralja, ki pritegnejo mlade bralce in jih spodbudijo k interakciji s knjigo.

Sledilo je izvedbeno oblikovanje in postavitev vseh strani. Vsaka stran je bila skrbno načrtovana, da omogoča dopolnjevanje vsebine in dodajanje osebnih elementov, kot so slike ekipe, trenerjev in dosežkov. Poseben poudarek je bil na enostavnosti uporabe in vizualni skladnosti celotne knjige, kar smo dosegli z dosledno uporabo tipografije, barvne sheme in ilustracij.

Po zaključku oblikovanja in postavitve smo knjigo pripravili za tisk. Ta faza je vključevala tehnične preglede, zagotavljanje kakovosti in pripravo datotek za tisk, da bi zagotovili kvaliteto končnega izdelka.

Rezultati

Knjiga "Hej, igram nogomet!" je dosegla velik uspeh na domačem trgu in je bila zelo dobro sprejeta tudi na tujih trgih, kar je spodbudilo izdajatelja k prevajanju knjige za druge jezike. Mladi nogometaši in njihovi starši so pohvalili knjigo zaradi njene interaktivnosti, privlačnega oblikovanja in možnosti personalizacije, kar spodbuja otroke k aktivnemu sodelovanju in beleženju svojih nogometnih dogodivščin. Knjiga ne le zabava, temveč tudi izobražuje in navdihuje.

Projekt v številkah
optimizacija
knjige
razgibano
oblikovanje
spomini
na prve nogometne korake

Oglejte si tudi

Celostna grafična podoba WB3C

Nova podoba za Western Balkans Cyber Capacity Center.

Knjiga nogometas FOTO3

Hej, Igram nogomet!

Oblikovanje in postavitev spominske knjige za prve nogometne korake.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor