Projekti

Sanolabor spletna trgovina

Sanolabor na enem mestu ponuja izdelke za boljše počutje, od prehranskih dopolnil do medicinskih pripomočkov in osebne nege.

Sanolabor, spletna trgovina
Sanolabor B2 C Store 1 Hero
Naročnik
Sanolabor
Področje delovanja
Veleprodaja, maloprodaja, trženje
Leto
2020
Storitve

Razvoj uporabniške izkušnje
Načrtovanje poti uporabnikov
Koncept uporabniške izkušnje in funkcionalnosti
Oblikovanje grafičnih vmesnikov

Obiščite stran
Naročnik

Družba Sanolabor je bila ustanovljena leta 1950. Danes so največje slovensko podjetje za veleprodajo in trženje medicinskih pripomočkov, medicinske in bolniške opreme ter potrošnih materialov, opreme za laboratorije, zdravil, izdelkov za osebno zaščito in dentalnih izdelkov.

Sanolabor uspešno širi svojo prisotnost tudi na tuje trge. Z izbranimi programi oskrbujejo partnerje na trgih Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Črne gore in Kosova. Od leta 1989 končnim kupcem nudijo tudi nakupovanje v lastnih specializiranih prodajalnah. V njih ponujajo raznovrstne izdelke za zdravo in vitalno življenje v vsakem življenjskem obdobju.​

Ustvarjajo nove priložnosti za rast in razvoj na področju zdravja, znanosti ter industrije v Sloveniji in širše v regiji. Premorejo strokovno znanje, dolgoletne izkušnje, poznavanje trga, poudarjeno odgovornost in jasno vizijo. To cenijo tako številni kupci kot proizvajalci in dobavitelji, ki jim zaupajo že mnoga leta.

Izziv

Sanolabor je že dolgo priznano ime v zdravstvenem sektorju s široko ponudbo izdelkov, ki segajo od medicinskih pripomočkov do osebne nege. Kljub svoji trdni tržni poziciji so želeli vstopiti na področje maloprodaje na spletu, zato so se določili za prenovo spletnih strani in vzpostavitev spletne trgovine.

Rešitev

Ob prenovi spletnih strani smo se posebej osredotočili na uporabniško izkušnjo in produktno strukturo, saj je bila ta precej kompleksna. Navigacijo smo zasnovali dvonivojsko. Na eni strani imamo produktni del, kjer imamo na enem mestu dostop do vseh kategorij s prodajanimi izdelki, na drugi strani pa izpostavljamo tudi najbolj aktualne kategorije.

Uredniški ekipi smo želeli omogočiti čim več možnosti in mest za različne izpostavitve produktov na strani. Razvili smo funkcionalnosti uporabniškega računa, kjer ima uporabnik pregled tako nad svojimi nakupi kot priljubljenimi izdelki in statusi dostave. Sistem nakupa v košarici je popolnoma prilagojen in integriran s poslovnimi procesi podjetja Sanolabor. Na ta način smo poenostavili pripravo naročil za kupce. Posebno pozornost smo namenili iskalniku, člankom z nasveti in hitremu dostopu do informacij o poslovalnicah.

Rezultati

Po prenovi je spletna trgovina dosegla vidne rezultate. Izboljšana navigacija in iskalnik sta pripomogla k hitrejšemu in enostavnejšemu iskanju izdelkov, kar se je odrazilo v povečani stopnji konverzije in pozitivnih odzivih kupcev. Integracija s poslovnimi procesi je prav tako omogočila bolj gladko in učinkovito upravljanje naročil. V kombinaciji s SEO optimizacijo vsebin in marketinško akcijo na spletu in po lastnih kanalih je spletna trgovina v prvih mesecih delovanja beležila skokovito rast prodaje.

+30 %
večja prodaja na strani
+60 %
več obiskovalcev na strani
+25 %
daljši čas zadrževanja na strani

Oglejte si tudi

Artes Web 1 Hero

Artes spletno mesto

Vodilni ponudnik informacijskih rešitev za analitiko, poročanje, obvladovanje in vzdrževanje tehničnih sistemov je prenovil spletne strani.

Sanolabor B2 C Store 1 Hero

Sanolabor spletna trgovina

Sanolabor na enem mestu ponuja izdelke za boljše počutje, od prehranskih dopolnil do medicinskih pripomočkov in osebne nege.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor