Projekti

Slovenske novice z novo, sodobno spletno podobo

Slovenske novice z novim spletnim mestom prinašajo še več novic, videa, slik in zabave na spletu.

Slovenske Novice
Naročnik
Časopisna hiša Delo
Področje delovanja
Mediji in založništvo
Leto
2018
Storitve

Razvoj uporabniške izkušnje
Načrtovanje poti uporabnikov
Koncept uporabniške izkušnje in funkcionalnosti
Oblikovanje grafičnih vmesnikov

Obiščite stran
Naročnik

Medijska hiša Delo se ponaša s šestdesetletno tradicijo. V tem času je Delo postalo eno vodilnih in najvplivnejših podjetij na slovenskem medijskem trgu. S profesionalnim delom in upoštevanjem najvišjih standardov so si uspeli pridobiti zaupanje bralcev in oglaševalcev, kar jim predstavlja največjo vrednoto.

Slovenske novice so ena najbolj branih in priljubljenih spletnih ter tiskanih medijskih platform v Sloveniji. Na njihovi spletni strani uporabniki najdejo raznovrstne novice, ki segajo od aktualnih dogodkov doma in v tujini do zabavnih in športnih vsebin. S poudarkom na hitri in kakovostni novičarski vsebini ter privlačnih fotografijah Slovenske novice ponujajo svež in raznolik vpogled v dogajanje doma in po svetu.

Izziv

Spletno mesto Slovenskih novic je potrebovalo prenovo podobe in izboljšanje uporabniške izkušnje. Kompleksna struktura in številne kategorije so zahtevale boljšo navigacijo, da bi bralcem omogočili enostaven dostop do vsebin. Poleg tega je bilo ključno omogočiti uredniški ekipi več možnosti za izpostavitev člankov in vsebin na strani.

Rešitev

Osredotočili smo se na razvoj dobre uporabniške izkušnje in pripravili koncept prenovljenega vmesnika. Razvili smo sistem navigacije z dvonivojskim menijem, ki je omogočil večjo preglednost in izpostavitev dodatnih kategorij glede na aktualnost.

Grafični vmesnik je bil razvit odzivno za prijaznost uporabnikom na različnih napravah. Na stran smo integrirali tudi vsebine in novice iz povezanih portalov, kot je Ona Plus, Delo in dom, Kapital itd. Na ta način smo izboljšali branost in obiskanost člankov na obeh straneh.

Rezultati

S prenovo smo spletno mesto Slovenskih novic naredili prijaznejše in sodobnejše, kar je izboljšalo uporabniško izkušnjo bralcev. Uredniška ekipa je bila zadovoljna z več možnostmi za izpostavitev člankov, kar je okrepilo branost, privlačnost in preglednost strani. Uredili smo sistem zaklepanja člankov in optimizirali načine zakupa dostopa.

Spletno mesto je prilagodljivo in odzivno, kar je povečalo dosegljivost bralcem na različnih napravah. Oglaševalcem ponuja več oglasnih con in tako omogoča boljše rezultate pri trženju oglasnega prostora.

+20 %
daljši čas zadrževanja na strani
+30 %
več dnevnih zakupov dostopa
+15 %
večja branost povezanih portalov

Oglejte si tudi

Artes Web 1 Hero

Artes spletno mesto

Vodilni ponudnik informacijskih rešitev za analitiko, poročanje, obvladovanje in vzdrževanje tehničnih sistemov je prenovil spletne strani.

Sanolabor B2 C Store 1 Hero

Sanolabor spletna trgovina

Sanolabor na enem mestu ponuja izdelke za boljše počutje, od prehranskih dopolnil do medicinskih pripomočkov in osebne nege.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor