Projekti

Spletni kviz STO – My Way Of Escaping To Slovenia

Privlačno, igrivo in zanimivo – najboljši način za raziskovanje Slovenije. Spletna izobraževalna platforma za tuje organizatorje potovanj in potovalne agencije po vsem svetu.

My Way Of Escaping To Slovenia
STO Kviz 1 Hero
Naročnik
Slovenska turistična organizacija
Področje delovanja
Turizem, gostoljubje
Leto
2021
Storitve

Razvoj uporabniške izkušnje
Načrtovanje poti uporabnikov
Koncept uporabniške izkušnje in funkcionalnosti
Oblikovanje grafičnih vmesnikov
Razvoj aplikacije po meri
Registrirani uporabniki in upravljanje partnerjev
Gostovanje, tehnična podpora in vzdrževanje

Obiščite stran
Naročnik

Slovenska turistična organizacija (STO) je nacionalna organizacija, ki načrtuje in izvaja trženje celovite turistične ponudbe Slovenije in skrbi za razvoj turizma.

Sistematično načrtovanje razvojne in promocijske aktivnosti, trajnostna in digitalna transformacija ter sodoben pristop k pozicioniranju Slovenije na globalnem turističnem zemljevidu so prizadevanja, s katerimi je STO še posebej v zadnjih letih povečala prepoznavnost in ugled dežele kot varne, avtentične, trajnosti zavezane butične destinacije, odgovorne do naravnega okolja, gostov, zaposlenih v turizmu, lokalnega prebivalstva ter ekonomskih subjektov.

Izziv

Slovenska turistična organizacija je želela tujim organizatorjem potovanj in potovalnim agencijam ponuditi orodje, s katerim bi na enostaven in zabaven način spoznali Slovenijo in si tako dvignili kompetence.

Razvoj spletne platforme »My Way Of Escaping To Slovenia« je bil izziv, saj je ta morala omogočati zanimiv in igriv način izobraževanja ter hkrati ponuditi možnost izdaje certifikatov po zaključenem izobraževanju ter upravljanju registriranih uporabnikov v zalednem sistemu.

Rešitev

Razvili smo spletno platformo, ki uporabnikom omogoča preprosto sodelovanje v kvizu. Z odgovarjanjem na uvodna vprašanja o regijah Slovenije uporabniki odklepajo nova vprašanja, regije in nabirajo točke ter nagrade na poti do cilja. Po uspešnem zaključku kviza sistem samodejno izda certifikat o pridobljenem znanju, ki ga uporabnik lahko deli s svojimi kolegi, strankami ali si ga natisne. Uporabnik ima na voljo svoj profil, kjer poleg pridobljenih certifikatov pregleduje v kvizu odklenjene brošure in kataloge z informacijami o znamenitostih, ki so vključene v kviz.

Zaledni sistem omogoča administratorjem STO upravljanje z rešitvijo, vprašanji in uporabniki platforme. Modul analitike ponuja pregled nad podatki, od lestvice igralcev, najbolj ogledanih točk v kvizu do izdanih certifikatov. Sistem obveščanja uporabnike samodejno poziva k igranju po preteku določenih kriterijev, kar povečuje angažiranost uporabnikov.

Rezultati

Spletna platforma »My Way Of Escaping To Slovenia« je postala izjemno interaktivno in privlačno izobraževalno orodje za tujce, ki organizirajo potovanja v Slovenijo. Uporabnikom nudi zabavno in zanimivo izkušnjo raziskovanja slovenskih regij ter pridobivanje certifikatov o znanju. Pri ciljni publiki se je tako še povečala prepoznavnost Slovenije kot privlačne turistične destinacije.

Za kviz je bila razvita tudi zunanja spletna stran, ki predstavlja kviz in nagovarja k sodelovanju.

Projekt v številkah
+60 %
boljše poznavanje Slovenije pri uporabnikih
Boljša
prodaja produktov pri certificiranih uporabnikih
+40 %
večja odzivnost tujih organizatorjev in agencij

Oglejte si tudi

Artes Web 1 Hero

Artes spletno mesto

Vodilni ponudnik informacijskih rešitev za analitiko, poročanje, obvladovanje in vzdrževanje tehničnih sistemov je prenovil spletne strani.

Sanolabor B2 C Store 1 Hero

Sanolabor spletna trgovina

Sanolabor na enem mestu ponuja izdelke za boljše počutje, od prehranskih dopolnil do medicinskih pripomočkov in osebne nege.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor