Projekti

Spletno mesto za Turistično zvezo Slovenije

Turistična zveza Slovenije je nacionalna zveza prostovoljcev, ki nesebično skrbi za promocijo Slovenije kot turistične destinacije med domačimi popotniki.

Turistična zveza Slovenije
TZS Web 1 Hero Image
Naročnik
Turistična zveza Slovenije
Področje delovanja
Turizem in gostoljubje
Leto
2021
Storitve

Razvoj uporabniške izkušnje
Načrtovanje poti uporabnikov
Oblikovanje grafičnih vmesnikov
Razvoj spletnih strani
Gostovanje, tehnična podpora in vzdrževanje
Priprava vsebin za spletne strani

Obiščite stran
Naročnik

Turistična zveza Slovenije (TZS) je slovenska nacionalna organizacija prostovoljcev, ki svoje sposobnosti, znanje, ideje in delo namenjajo skupnemu dobremu za večjo blaginjo slovenske družbe, razvoju slovenskega turizma z vzgojo in izobraževanjem ljudi in prispevkom h kakovosti, pestrosti in raznolikosti slovenske turistične ponudbe, varovanju okolja in dediščine ter kakovosti življenja prebivalstva.

TZS je bila ustanovljena leta 1905 kot Deželna zveza za pospeševanje tujskega prometa in združuje več kot 600 turističnih društev širom Slovenije.

Zveza združuje in predstavlja številne turistične destinacije, ponudnike in deležnike v Sloveniji. TZS si prizadeva povečati prepoznavnost in privlačnost Slovenije kot ene najbolj zanimivih destinacij za potovanja in oddih tako domačim kot tujim obiskovalcem.

Izziv

Glavni cilj je ustvariti sodobno in privlačno spletno mesto, ki bo predstavilo bogato ponudbo blagovnih znamk, ki jih podjetje ponuja na trgu. Poleg tega se bo zainteresirana javnost lahko seznanila z aktivnostmi družbene odgovornosti, ki se izvajajo.

Turistična Zveza Slovenije je želela za obiskovalce spletnih strani in svoje člane ustvariti privlačne in uporabnikom prijazne spletne strani, ki bi sledile sodobnim spletnim trendom. Želeli so graditi na predstavitvi znamenitosti Slovenije, predstaviti svoje projekte in sodelovanje s turističnimi društvi. Turističnim društvom so želeli omogočiti samostojno urejanje svojih podstrani in objavljanje lokalnih novic, dogodkov.

Rešitev

Skupaj z ekipo TZS smo celovito prenovili spletno mesto. Osredotočili smo se na oblikovanje in uporabniško izkušnjo, da bi ustvarili privlačno in intuitivno stran za obiskovalce. Na novo smo strukturirali vse kategorije in vsebine, da bi bolje predstavili turistične destinacije, projekte zveze in lokalna turistična društva.

Posebno pozornost smo namenili izgradnji enostavne in uporabniku prijazne platforme za registrirane uporabnike. S pomočjo platforme turistična društva sama vsebinsko urejajo svoje podstrani in objavljajo lokalne novice ali dogodke. Te vsebine se potem prikazujejo na podstraneh društva in na podstraneh vseh novic.

Na spletnem mestu najdemo novice in dogodke iz Slovenije ter izpostavitve turističnih destinacij. Predstavljeni so različni projekti zveze, kot so na primer Moja dežela – lepa in gostoljubna, Turizmu pomaga lastna glava in drugi letni projekti zveze. Ustvarili smo arhiv izvodov publikacije Lipov list in predstavili delovanje zveze.

Rezultati

S prenovljenimi vsebinami, sodobnim izgledom in uporabniku prijaznim vmesnikom stran obiskovalcem ponuja več zanimivih vsebin in v ospredje postavlja destinacije in delo zveze. Novo strukturiranje vsebin je izboljšalo preglednost in omogočilo hitrejše iskanje informacij. Dodan del za registrirane uporabnike je olajšal sodelovanje s turističnimi društvi in povečal število objavljenih lokalnih novic in dogodkov.

Projekt v številkah
+35 %
več obiskovalcev na strani
+25 %
daljši čas zadrževanja na strani
+40 %
več vsebin in objav iz lokalnega okolja

Oglejte si tudi

Artes Web 1 Hero

Artes spletno mesto

Vodilni ponudnik informacijskih rešitev za analitiko, poročanje, obvladovanje in vzdrževanje tehničnih sistemov je prenovil spletne strani.

Sanolabor B2 C Store 1 Hero

Sanolabor spletna trgovina

Sanolabor na enem mestu ponuja izdelke za boljše počutje, od prehranskih dopolnil do medicinskih pripomočkov in osebne nege.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor