Projekti

STO s platformo za oddajo in ocenjevanje vlog Unique

Slovenska turistična organizacija s platformo za oddajo in ocenjevanje vlog ponuja poenostavljeno obdelavo vlog za petzvezdične Unique destinacije in omogoča transparentno ocenjevanje vlog.

Slovenia Unique Experiences
STO Unique 1 Hero
Naročnik
Slovenska turistična organizacija
Področje delovanja
Turizem, gostoljubje
Leto
2020
Storitve

Razvoj uporabniške izkušnje
Načrtovanje poti uporabnikov
Koncept uporabniške izkušnje in funkcionalnosti
Oblikovanje grafičnih vmesnikov
Razvoj aplikacije po meri
Registrirani uporabniki in upravljanje partnerjev
Gostovanje, tehnična podpora in vzdrževanje

Obiščite stran
Naročnik

Slovenska turistična organizacija (STO) je nacionalna organizacija, ki načrtuje in izvaja trženje celovite turistične ponudbe Slovenije in skrbi za razvoj turizma.

Sistematično načrtovanje, razvojne in promocijske aktivnosti, trajnostna in digitalna transformacija ter sodoben pristop k pozicioniranju Slovenije na globalnem turističnem zemljevidu so prizadevanja, s katerimi je STO še posebej v zadnjih letih povečala prepoznavnost in ugled dežele kot varne, avtentične, trajnosti zavezane butične destinacije, odgovorne do naravnega okolja, gostov, zaposlenih v turizmu, lokalnega prebivalstva ter ekonomskih subjektov.

Izziv

Slovenska turistična organizacija je želela urediti in poenostaviti način oddaje vlog ponudnikov petzvezdičnih doživetij – Unique. Ponudniki, ki pridobijo ta naziv, imajo več prednosti pri promociji svojih destinacij in uporabe naziva Unique destinacije.

Prvotni proces oddaje vlog je bil zapleten, saj se je odvijal po e-pošti, preglednost oddaje, ocenjevanja in dopolnitve vlog tako ni bila optimalna. Potrebovali so učinkovito spletno platformo, ki bi omogočala ne le pregledno oddajo vlog, temveč tudi transparentno ocenjevanje.

Rešitev

Razvili smo spletno platformo, imenovano Unique, ki je prenovila in poenostavila proces oddaje in ocenjevanja vlog. Platforma je prilagojena potrebam ponudnikov, ocenjevalcev in administratorjev.

Ponudniki petzvezdičnih doživetij oddajajo vloge za pridobitev naziva Unique destinacij. Po registraciji ponudnik na platformi pridobi uporabniški račun. Znotraj tega okolja pripravlja vloge, jih ureja in oddaja. Ocenjevalci imajo poseben dostop za ocenjevanje, medtem ko imajo administratorji STO popoln pregled nad dogajanjem.

Platforma omogoča opozarjanje na roke oddaje, pomanjkljive in neocenjene vloge ter omogoča dopolnjevanje vlog s strani ponudnikov. STO lahko uporablja vdelan sistem za obveščanje in tako pozove ponudnike in ocenjevalce k različnim aktivnostim na projektu. S tem je zagotovljena celovita sledljivost in transparentnost vseh aktivnosti.

Rezultati

Nova spletna platforma je poenostavila in pohitrila proces oddaje in ocenjevanja vlog za program Unique. Povečala se je učinkovitost in transparentnost, kar je vodilo do večje udeležbe ponudnikov in ocenjevalcev. Povečala se je tudi hitrost odzivanja pri dopolnitvah vlog in zmanjšala potreba po ročnih operacijah. Rezultat je uspešen program, ki je presegel pričakovanja in pripomogel k večji prepoznavnosti destinacij ter pozitivni podobi slovenskega turizma.

Projekt v številkah
+200 %
večja preglednost nad oddanimi in ocenjenimi vlogami
+30 %
večji odziv ponudnikov pri oddaji vlog
80 %
manj porabljenega časa za administracijo

Oglejte si tudi

Artes Web 1 Hero

Artes spletno mesto

Vodilni ponudnik informacijskih rešitev za analitiko, poročanje, obvladovanje in vzdrževanje tehničnih sistemov je prenovil spletne strani.

Sanolabor B2 C Store 1 Hero

Sanolabor spletna trgovina

Sanolabor na enem mestu ponuja izdelke za boljše počutje, od prehranskih dopolnil do medicinskih pripomočkov in osebne nege.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor