Projekti

Vidnost na prodajnem mestu – POS izpostavitve

Pravilne in vidne izpostavitve na prodajnih mestih povečujejo nakupne odločitve potrošnikov in ključno vplivajo na prodajo. Ključno je vodenje potrošnika od izložbe do blagajne, strateško razporejanje produktov in vizualne izpostavitve.

Pernod POS 1 Hero
Naročnik
Različni
Področje delovanja
Maloprodaja, veleprodaja
Leto
2020
Storitve

Podoba blagovnih znamk
Strategija razporejanja produktov
Oblikovanje prodajnih izpostavitev
Priprava vsebin
Produkcija in tisk

Uvod

V sodobni trgovini je konkurenca med izdelki neizprosna. Vselej, ko vstopimo v trgovino ali supermarket, nas obdaja veliko število izdelkov, ki se borijo za našo pozornost. V tem boju za potrošnikovo zavest je pravilna izpostavitev izdelkov na prodajnih mestih ključnega pomena.

Strateško izpostavljene izdelke potrošniki hitreje opazijo, jih pogosteje preizkusijo in nato tudi kupijo. Ko je izdelek postavljen na pravo mesto, ob pravem času, z ustrezno cenovno in promocijsko ponudbo, se možnosti za njegov nakup drastično povečajo. Poleg tega pravilna izpostavitev izdelkov pripomore h kreiranju potrošnikove zavesti o blagovni znamki in gradnji zvestobe. Izdelki, ki so dosledno in premišljeno izpostavljeni, ustvarjajo občutek zaupanja in prepoznavnosti pri potrošniku.

Vpliv izpostavitve izdelkov na prodajnih mestih na prodajo je očiten. Bolj kot je izdelek viden, več možnosti ima, da ga potrošnik izbere. Zato je naložba v raziskave, oblikovanje in strategijo izpostavitve na prodajnih mestih ključna za povečanje prodajnih številk in dolgoročno uspešnost blagovne znamke.

Izziv

V današnjem maloprodajnem okolju, kjer je potrošnikova pozornost dragocena valuta, je težava, kako izstopati med množico izdelkov in blagovnih znamk. Kljub kakovostnim izdelkom in izdelanimi trženjskimi strategijami je pomembno, da svoje izdelke čim boljše izpostavljamo na prodajnih mestih. Tako učinkovito povečujemo prodajo in zavedanje blagovne znamke med potrošniki.

Rešitev

S pomočjo analize in raziskav lahko hitro identificiramo ključna področja in lokacije, kjer bi izpostavitev izdelkov imela največji vpliv. Z ustrezno oblikovanimi vizualnimi izpostavitvami, privlačno estetiko in jasnimi sporočili lahko uspešno nagovarjamo kupca in ga spodbujamo k nakupu.

Rešitve vključujejo mnogo različnih aplikacij, od inovativnih stojal za produkte, ki so po navadi vizualno vpadljiva, do embalaž, označevalnikov polic, nalepk in drugih pristopov.

Rezultati

Strateška razporeditev produktov in kreativne izpostavitve lahko povečajo prodajne rezultate za 30 % in več na določenem prodajnem mestu. Potrošnikom omogočimo boljšo nakupno izkušnjo, kar se izraža v večji lojalnosti blagovni znamki. Vse to naročnikom prinaša dolgoročne koristi in zagotavlja trdne temelje za prihodnje prodajne in trženjske aktivnosti.

Učinki
+30 %
povečanje prodaje za določene produkte
+20 %
boljši priklic blagovnih znamk
Večji ugled
blagovne znamke pri kupcih

Oglejte si tudi

Artes Web 1 Hero

Artes spletno mesto

Vodilni ponudnik informacijskih rešitev za analitiko, poročanje, obvladovanje in vzdrževanje tehničnih sistemov je prenovil spletne strani.

Sanolabor B2 C Store 1 Hero

Sanolabor spletna trgovina

Sanolabor na enem mestu ponuja izdelke za boljše počutje, od prehranskih dopolnil do medicinskih pripomočkov in osebne nege.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor