Projekti

Državni zbor in slovensko predsedovanje EU 2021

Vodenje Evrope v digitalni dobi: Spletna stran Državnega zbora za predstavitev prioritet in aktivnosti med slovenskim predsedovanjem EU 2021

Državni zbor RS
DZ laptop lifestyle
Naročnik
Državni zbor RS
Področje delovanja
državne institucije
Leto
2021
Storitve

Razvoj uporabniške izkušnje
Načrtovanje poti uporabnikov
Koncept uporabniške izkušnje in funkcionalnosti
Izboljšava uporabniške izkušnje
Oblikovanje grafičnih vmesnikov

Naročnik

Državni zbor je najvišji predstavniški in zakonodajni organ v Republiki Sloveniji. Njegova osnovna naloga je opravljanje zakonodajne funkcije oblasti, v okviru katere poslanci sprejemajo najpomembnejše pravne akte države.

Poleg te funkcije opravlja Državni zbor volilno in nadzorno funkcijo. Državni zbor je tudi nosilec drugih funkcij, ki jih opravljajo sodobni demokratični parlamenti: predstavlja družbene interese, rešuje interesne konflikte, sprejema Ustavo Republike Slovenije, sprejema in nadzira državni proračun in je ustvarjalec ter nosilec legitimnosti.

Izziv

Ob pomembni priložnosti, ko je Slovenija predsedovala EU v letu 2021, je Državni zbor Republike Slovenije prepoznal potrebo po učinkovitem spletnem mestu, ki bi učinkovito in pregledno predstavljalo vse aktivnosti in prioritete predsedovanja. Glavni izziv je bil razviti spletno mesto, ki bi lahko obvladovalo veliko količino vsebin, predvsem dogodkov, novic, fotografij in videoposnetkov, hkrati pa bi bilo dostopno in informativno za široko javnost in medije.

Rešitev

Zasnovali smo koncept spletnega mesta, ki je bil popolnoma usmerjen v predstavitev aktivnosti in prioritet slovenskega predsedovanja EU in aktivnosti Državnega zbora tekom predsedovanja.

Eden najpomembnejših modulov na strani je bil modul dogodki, ki je predstavljal vse dogodke v Državnem zboru tekom predsedovanja. Zelo izpostavljeni so bili tudi prenosi v živo. Stran je nosila tudi novice in imela ločeno foto in videoteko, saj je bilo ob tej priložnosti resnično veliko dogodkov, ki so potrebovali odlagališče vsebin. Poseben razdelek je bil namenjen medijem, kjer so le-ti lahko dobili več informacij in se akreditirali.

Stran je sledila enotni podobi od vhodne strani do podstrani. Strani so uporabnikom prijazne, responsive in se prilagajajo različnim napravam.

Rezultati

Uvedba ločene spletne strani za predstavitev slovenskega predsedovanja EU se je izkazala za najbolj smiselno odločitev. Tako smo lahko na enem mestu pregledno komunicirali in predstavljali vse aktivnosti, ki so se odvijale tekom predsedovanja. Spletno mesto je bilo eno od ključnih orodij za promocijo in informiranje javnosti in udeležencev o prioritetah slovenskega predsedovanja EU.

Projekt v številkah
aktivnosti
na enem mestu
+20%
daljši čas zadrževanja na strani
preprost
prenos vsebin za medije in javnost

Oglejte si tudi

Celostna grafična podoba WB3C

Nova podoba za Western Balkans Cyber Capacity Center.

Knjiga nogometas FOTO3

Hej, Igram nogomet!

Oblikovanje in postavitev spominske knjige za prve nogometne korake.

Vsi projekti

EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor