Storitve

Razvoj blagovnih znamk in celostne grafične podobe

Ko se pogovarjamo o poslovanju, je ena najbolj ključnih sestavin prepoznavna blagovna znamka in celostna grafična podoba. Podoba je pogosto prva točka stika med potrošnikom in podjetjem. Določa, kako potrošniki dojemajo podjetje in njegove izdelke ali storitve, kar neposredno vpliva na njihovo odločitev o nakupu.

Razvoj blagovnih znamk
Arhitektura blagovnih znamk
Celostna podoba blagovne znamke
Priročnik uporabe celostne grafične podobe

info@emporij.net +386 (0)59 019 224

Blagovna znamka je več kot le ime ali logotip; je zbirka občutij, dojemanj in pričakovanj, ki jih potrošniki povezujejo z določenim podjetjem. Uspešne blagovne znamke so tiste, ki znajo te občutke oblikovati in jih nato dosledno ponujati svojim potrošnikom. Zato je ključnega pomena, da podjetja razumejo vrednost svoje blagovne znamke in vložijo potrebne vire v njeno razvijanje in zaščito. V današnjem konkurenčnem poslovnem okolju lahko močna in dobro upravljana blagovna znamka predstavlja razliko med uspehom in neuspehom

 

Razvoj blagovnih znamk

Razvoj blagovnih znamk ima ključno vlogo pri uspehu podjetij v poslovnem okolju. Močna blagovna znamka ustvarja prepoznavnost, zaupanje in lojalnost strank, kar povečuje konkurenčno prednost. Z jasno in dosledno pozicijo na trgu ter prepoznavno identiteto podjetje izstopa iz množice. Blagovna znamka ustvarja tudi čustveno povezanost z občinstvom in spodbuja dolgoročne odnose. S pravo strategijo razvoja blagovnih znamk podjetje doseže višje cene izdelkov ali storitev ter večjo zvestobo strank.

Razvoja blagovne znamke se pri nas lotimo celovito, saj je to strateški proces, ki določa, kako bo podjetje predstavljeno svetu. Gre za kombinacijo različnih elementov, kot so ime podjetja, logotip, barvna paleta, ton govora in še več. Vse to mora delovati skupaj, da ustvari koherentno in privlačno zgodbo, ki resonira s ciljno skupino podjetja.

Arhitektura blagovnih znamk

Včasih imajo podjetja v lasti več blagovnih znamk. Te so lahko, odvisno od strategije podjetja, organizirane na več načinov. Včasih je smiselna uvedba monoblagovnih znamk, kjer je celotno podjetje združeno pod eno blagovno znamko in podobo. Za druga podjetja je smiselna uvedba multiblagovnih znamk, kjer ima vsaka posamezna storitev ali produkt svojo blagovno znamko in podobo. Arhitektura blagovnih znamk je ključna za določitev, kako se blagovne znamke med seboj povezujejo in kako se predstavljajo strankam.

 

Celostna podoba

Celostna podoba je kombinacija vseh vizualnih in komunikacijskih elementov, ki se uporabljajo za predstavitev podjetja. Vključuje stvari, kot so logotipi, barve, tipografija, slog fotografij in slog komunikacije. Celostna podoba mora biti uporabljana dosledno prek vseh kanalov in točk stika s strankami, da se ustvari močna in prepoznavna blagovna znamka.

Priročnik uporabe celostne grafične podobe

Ta dokument podrobno opisuje, kako naj se vizualni elementi blagovne znamke uporabljajo na različnih aplikacijah, različnih platformah in v različnih situacijah. To vključuje specifične smernice za uporabo logotipov, barv, tipografije in drugih grafičnih elementov, s čimer se zagotovi doslednost in prepoznavnost blagovne znamke.

Izgradnja močne blagovne znamke je ključnega pomena za dolgoročni uspeh podjetja. Z razumevanjem razvoja blagovne znamke, njene arhitekture in celostne podobe lahko podjetja ustvarijo privlačno in dosledno zgodbo, ki bo pustila vtis pri strankah in ustvarila močno blagovno znamko.

Imate poslovno idejo ali produkt, ki ga želite razviti ali poživiti? Oglasite se na kavi in poglejmo, kako lahko sodelujemo skupaj.

Z naročniki smo izvedli

Celostna grafična podoba bizBox

BizBox, platforma za brezpapirno poslovanje, ima prenovljen logotip in podobo.

Pernod VAP 1 Hero

Darilna pakiranja izdelkov – VAP

Z darilnim pakiranjem izdelkov lahko odločilno vplivamo na nakupne impulze strank in povečujemo vrednost svojih izdelkov. Pakiranja VAP so odlično orodje za izboljšanje prodajnih rezultatov.

Pernod Neckhangers 1 Hero

Obešanke za izdelke

Obešanke za izdelke, t. i. neckhangers, so ključno orodje za izpostavitev novih izdelkov in izvajanje promocij. S pomočjo obešank lahko na prodajnem mestu povemo več o produktu in oblikujemo sporočilo, ki ga kupec odnese tudi domov.

Bella La Vita 1 Hero

Podoba dogodkov Bella La Vita

Dogodki Bella La Vita prinašajo italijanski utrip in čarobnost druženja.

Vsi projekti

Ostale storitve

Načrtujemo, oblikujemo, razvijamo in gradimo. Kako lahko pomagamo vam?


EmporijGPT AI

Vaš pametni chatbot za vse, kar želite vedeti o nas ali našem delu.

Začni pogovor